A A A

Suedia va susține și pe viitor proiecte menite să contribuie la promovarea și dezvoltarea sectorului TIC în R. Moldova

Published on: Joi, 04/13/2017 - 10:55

Autoritățile suedeze și-au arătat disponibilitatea de a susține și în continuare Republica Moldova în procesul de promovare și de dezvoltare a sectorului TIC în R. Moldova. Despre aceasta a declarat miercuri, 12 aprilie, Excelența Sa Signe Burgstaller, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi de lucru cu Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev. La întrevedere au mai participat Katja Sarajeva, director de proiecte în cadrul Programului suedez pentru susținerea TIC în regiunile în curs de dezvoltare (SPIDER) al Universității Stockholm și Ana Chirița, director executiv al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC.

În cadrul întrevederii, părțile au abordat subiecte ce țin de stadiul actual al cooperării bilaterale în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, de suportul Guvernului Suediei acordat R. Moldova prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA), precum şi de colaborarea în cadrul structurilor internaţionale de profil.

Viceministrul Vitalie Tarlev a apreciat înalt sprijinul continuu al Suediei pentru proiectele desfășurate în domeniul TIC, subliniind importanţa pentru dezvoltarea societății informaționale în R. Moldova și a exprimat gratitudine pentru doleanța părții suedeze de a împărtăși experiența în domenii precum dezvoltarea economiei inovaționale,  promovarea industriei TIC și expertizarea cadrului regulator în domeniu.

De asemenea, Vitalie Tarlev a subliniat că Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în colaborare cu Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, este în proces de dezvoltare a „Cadrului național pentru inovare digitală”, menit sa susțină obiectivul consolidării economiei digitale în Moldova și a invitat reprezentanții Programului SPIDER să participe la această analiză detaliată a experienței și a provocărilor întâmpinate de Republica Moldova în procesul de fortificare a ecosistemului centrat pe TIC.

La rândul său, Ambasadorul Signe Burgstaller a reiterat că Suedia va susține și în continuare proiecte menite să contribuie la promovarea și dezvoltarea sectorului TIC în R. Moldova. În context, oficialul suedez l-a invitat pe viceministrul Tehnologiei Informației și Telecomunicațiilor, Vitalie Tarlev, să participe la Internet Forum, ce se va desfășura în perioada 17-18 mai 2017, la Stockholm, precum și să viziteze Kista Science City, cel mai mare cluster TIC din Europa și al doilea ca mărime la nivel mondial, după Silicon Valley din statul California, USA.

Toate noutăţile

26/04/2017 - 14:51
Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev, a întreprins, la 25 aprilie, o vizită de lucru, în centrul raional Cahul, în conformitate cu orarul întîlnirilor membrilor...Read more
20/04/2017 - 17:14
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a anunţat, astăzi, 20 aprilie, iniţierea consultărilor publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Strategiei de...Read more
18/04/2017 - 18:15
Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Ciolac, a întreprins, astăzi, 18 aprilie, o vizită de lucru, în centrul raional Fălești. Acțiunea s-a produs conform Hotărârii...Read more