A A A

Proiectele MTIC, discutate în cadrul vizitei de lucru a viceministrului Vitalie Ciolac, la Rezina

Published on: Mar, 02/21/2017 - 16:12

Principalele proiectele promovate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și progresele obținute în domeniul TIC, au fost discutate la Rezina, în cadrul unei vizite de lucru a viceministrului Vitalie Ciolac.

Acțiunea a fost  întreprinsă în conformitate cu Hotărârea Guvernului „Privind stabilirea zilei de audiență și de întâlnire a membrilor Guvernului cu cetățenii”.

În cadrul vizitei de lucru, viceministrul a avut o întrevedere cu președintele raionului, Eleonora Graur, în cadrul căreia au discutat despre realizările și problemele cu care se confruntă raionul. Oficialii și-au exprimat deschiderea pentru dezvoltarea în comun a proiectelor din domeniul TIC. 

Programul viceministrului a cuprins și întâlnirea cu conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, primarii, consilierii raionali și cetățenii. Vitalie Ciolac a informat audiența despre cele mai noi proiecte ale Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și le-a vorbit despre pașii planificați pentru impulsionarea acestui domeniu. „Sectorul IT capătă o pondere din ce în ce mai mare în economia națională, în acest context,  scopul ministerului este de a dezvolta în continuare acest domeniu, prin implementarea proiectelor prioritare precum: Strategia Moldova digitală 2020, programul de tranziție la televiziunea digitală, serviciul unic pentru apelurile de urgență 112, proiectul legii privind parcurile IT, precum și serviciile prestate de instituțiile subordonate”, a menționat viceministrul TIC.

Un subiect aparte a discuțiilor au fost planurile de modernizarea si implementarea reformelor în cadrul ÎS ”Poșta Moldovei” care prevede diversificarea și lărgirea spectrului de servicii prestate de către aceasta.

„Intenționăm o modernizare completă a întreprinderii, astfel ca toate oficiile poştale din ţară să fie digitizate și să fie dotate cu tehnica de ultima generație, iar acest fapt ar însemna nu doar o deservire calitativă și o atitudine la nivel față de client dar și condiții mai bune de muncă pentru personal”, a spus Vitalie Ciolac.

În finalul vizitei, Vitalie Ciolac a luat cunoștință de activitatea Oficiului poștal, Biroului de evidență și documentare a populației și a Biroului de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto, din raionul Rezina.

Toate noutăţile

24/03/2017 - 15:32
La data de 30 martie industria IT, Guvernul, comunitatea antreprenorială, investitorii și partenerii de dezvoltare își dau întâlnire la Moldova ICT Summit 2017, evenimentul anului în domeniul...Read more
16/03/2017 - 12:10
În data de 15 martie curent și-a lansat oficial activitatea Centrul de excelență în tehnologia informației Tekwill. Centrul Tekwill a fost creat printr-un proiect de parteneriat public-privat în...Read more
10/03/2017 - 10:48
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor va găzdui la Chișinău, în perioada 28-29 martie 2017, Forumul regional al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor pentru Europa și CSI „...Read more